Evoluția dansului
dance-evolution

Când m-am apucat eu de dans, prin ’99, se făceau preselecții pentru dans sportiv. Preselecțiile se făceau doar de câteva ori pe an și ca să intri la un curs de dans sportiv trebuia să ai ceva talent. Norocul meu cel mare a fost că în dans nu totul ține de talent ci și de muncă, foarte multă muncă!

Prin 2000 când vedeam persoane adulte care se înscriau la dans eram uimit, credeam că doar copiii dansează, nu și adulții. Mentalitatea mea o aveau majoritatea persoanelor din România, fapt pentru care existau foarte puține cluburi de dans pe atunci în București. Dar ușor ușor lumea a evoluat și acum sălile de dans sunt pline de oameni care vor să învețe să danseze.

Trebuie să recunosc, dacă „Dansez Pentru Tine” a făcut un lucru bun pt lume (pe lângă premiile pe care le oferă câștigătorilor) este că a promovat dansul în România! Din 2006 de când cu emisiunea, sălile de dans au fost luate cu asalt de persoane care vor să danseze. Până atunci nici nu știam de conceptul de „dansul mirilor” sau „dans pentru nuntă”, acum din ce în ce mai multe cupluri apelează la școlile de dans pentru a le face o coregrafie de nuntă.

O altă observație interesantă este că în 2008 dansul cel mai neapreciat de către lume era jive/rock’n’roll. Lumea chiar mă ruga să scot din program acest dans pentru că îi solicita prea mult. Normal nu puteam să fac asta din păcate pentru că la sala de dans unde lucram atunci cursanții nu puteau decide ce să învețe , aceasta a fost și motivul pentru care la noi la sală dansurile studiate sunt alese de comun acord. Să revenim… De vreo doi ani observ cum lumea cere să facă jive, oamenii vor să danseze, să transpire si șă le fie solicitați mușchii. Un lucru fantastic! Lumea își dă seama că dansul și mișcarea în general te fac să ai un stil de viață mai sănătos!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.